FAQ er inddelt i 3 hovedgrupper

Inden/når jeg flytter indI boperiodenNår jeg fraflytter

Inden/når jeg flytter ind - Spørgsmål og svar

er der brusebad i alle boliger?

ja

Da der kommer indflyttersyn er det så nødvendigt at indsende en fejl og mangel rapport?

Ifølge lovgivningen skal du skriftligt meddele os, inden 14 dage efter overtagelsen af lejemålet, hvis der er fejl eller mangler ved det lejede. I modsat fald hæfter du selv for fejl og mangler. Der er ikke noget krav om at indflytningssynet skal være inden for 14 dage. Hvis du får en meddelelse om at dit indflytningssyn skal være inden 14 dage efter du har overtaget lejemålet, er det ikke nødvendigt, at du sender en fejl eller mangelliste. Lejemålet skulle gerne være i orden, så det ikke er nødvendigt, at sende en fejl og mangelliste.

angående nøgleudlevering, er dette generalt i lejeloven.Fik nøgler til et hus 3mdr før kontrakten blevet underskrevet, og opkrævet leje

Nøglerne sendes typisk 4-6 dage før overtagelsen af lejemålet. Nøglerne sendes dog først, når vi kan registrere at indskud og første måneds husleje er betalt.

hvor er vedligeholdelsesreglementet ?

Vedligeholdelsesreglementet på Camas hjemmeside under ”Beboerinfo” og ”Inden/Når du flytter ind.”

Hvor mange tilbudt kan man sige nej til, inden man siger ja ???

Teoretisk set er der ingen begrænsninger, men har du afslået 4-5 gange, kontakter vi dig, for at høre om du måske skulle vælge nogle andre boliger, eller et andet kollegium.

Finns det möbler i lägrnheterna?

Alle lejligheder er umøblerede

Er der regler for at have spædbørn/børn boende i en kollegielejlighed

Det er tilladt at have barn/børn på kollegiet, men der er følgende regler. En 1 rums bolig må bebos af 1 person og en 2 rums bolig må bebos af 2 personer, så har du et barn når du søger, så skal du søge en 2 rums bolig.

Jeg har ansøgt om bolig, men er i tvivl om hvorvidt det er registreret hos jer. Sker det automatisk når man har søgt?

Du får en bekræftelse fra os, når du har sendt din ansøgning.

Hvornår får jeg nøglen når jeg flytter ind?

Man får nøglen ca. 5 dage før lejemålets begyndelse, hvis vi har modtaget en af dig underskrevet lejekontrakt, og vi kan se, at du har betalt indskud og 1. måneds husleje. Man må ikke flytte ind før den dato der står i lejekontrakten, selvom man har fået nøglen.

Hvornår får man senest tilbudt en bolig?

Der er ingen regler for hvornår man senest får tilbudt en bolig, men vi tilbyder typisk boligerne ud ca. en måned før, de kan overtages.

Hvornår får man senest tilbudt en bolig?

Under normale omstændigheder vil du senest få tilbudt en bolig 3-4 uger før lejemålets begyndelse.

Er det tilladt at holde husdyr?

Du må ikke have hund eller kat, men du må f.eks. gerne have en fugl i et bur.

Jeg har fundet nogle ting, der ikke er i orden ved lejligheden - hvad skal jeg gøre?

Senest 2 uger efter lejemålets begyndelse skal du give administrationen en liste med de eventuelle fejl og mangler du har set i lejligheden. Derfor vil Inspektøren, inden for de første 14 dage, sende en besked til dig om, at der skal være et indflytningssyn. – Se mere under beboerinfo. Inspektøren vil så vurdere, om det er fejl/mangler, der skal udbedres med det samme, eller nogle der skal noteres, så du ikke risikerer at hæfte for dem, den dag du fraflytter.

Jeg har indbetalt depositum/indskud og 1. måneds husleje på girokort. Hvordan skal jeg indbetale huslejen fremover?

Efterfølgende skal du betale husleje via. BS (PBS). Du får, i forbindelse med din indmeldelse, en tilmeldingsblanket, som du skal benytte.

Er der en aldersgrænse for hvor ung/gammel man skal være for at søge ungdomsbolig?

Der er formelt ingen nedre eller øvre aldersgrænse, men er du under 18 år, skal forældre/værge ligeledes underskrive en evt. lejekontrakt mv.

Hvem kan søge en kollegie-/ungdomsbolig?

Lærlinge og elever samt alle der følger en godkendt uddannelse, herunder folkeskole, gymnasium og uddannelser der er SU berettiget. Men også andre uddannelser kan være ok, så spørg os, hvis du er i tvivl.

Hvad er forskellen på et depositum og et indskud?

Hvis der er tale om et indskud, kan der søges om et lån dertil, hos Svendborg Kommune, da indskuddet er en del af kollegiets finansiering. Er der til gengæld tale om et depositum skal du selv finde pengene til at betale det, da det ikke er en del af finansieringen, men opkræves som en slags garantistillelse i forbindelse med din fraflytning. Om det er indskud eller depositum er lovbestemt. Hos os er det kun Tre Roser der har indskud.

Hvad er forskellen på et brutto- og et nettoareal?

Et nettoareal angiver boligens faktiske mål - selve lejlighedens beboelsesareal. Et bruttoareal medregner derimod de eventuelle fællesarealer der er; det kan fx være gange, fællesrum, vaskeri mv. som lejeren har adgang til i ejendommen. Det er også bruttoarealet, der bruges ift. beregning af evt. boligstøtte.

Hvordan sletter jeg min ansøgning?

Du kan selv slette din ansøgning. Følg vejledningen på ”Min side.”

Skal jeg løbende ændre ønsket indflytningsdato til datoer ude i fremtiden, hvis ikke jeg får tilbudt bolig fra den dato jeg ønsker?

Ja, du skal selv rette til den nye ønskede indflytningsdato, hvis du ikke fik en lejlighed til den oprindelige ønskede dato.

Hvor mange boligønsker må man sætte på sin ansøgning?

Du må søge på alle de boliger, som du er interesseret i. Jo flere boliger du søger på, jo større er chancerne for at du får en bolig.

Hvor tidligt kan jeg skrive mig op til boliger?

Du kan søge en bolig når det passer dig, men du vil tidligst få tilbudt en bolig 3 måneder før forventet studiestart. Ønsker du en bolig før de 3 måneder, så kontakt os.

Kan jeg få tilsendt et ansøgningsskema?

Nej, ansøgningen laves direkte her på hjemmesiden. Du er velkommen til at komme ind på vores kontor, og benytte vores computer.
Stil et spørgsmål

Herunder har du mulighed for, at stille et ny spørgsmål. Bliver spørgsmålet godkendt, vil det efterfølgende blive besvaret og tilføjet til FAQ listen.